SERVİS

Servis araçlarımız deneyimli ve eğitimli şoförler tarafından kullanılmaktadır.  Velilerimize ve servis güzergahlarına en uygun olabilecek zaman dilimleri ayarlanarak, servis öğretmeni eşliğinde çocuklarımız evlerinden alınır ve yine aynıözenle belirtilen zaman dilimlerinde evlerine bırakılır. Emniyet kemerlerinin takılı olması bizim en önemli prensibimizdir. Öğretmenimiz bindikleri anda kemerlerini takar ve inene kadar kemerleri takılı kalır.

SAĞLIK

Okulumuzun kayıt esnasında velilerimize sunduğu formlarda herhangi bir hastalık söz konusu olup olmadığı, düzenli ilaç kullanımı veya alerjik bir rahatsızlık mevcut olup olmadığı detaylışekilde öğrenilmektedir. Buradan edinilen bilgiler doğrultusunda çocuklarımızın sağlıklarıözenle takip edilmektedir.

Okul vakitlerinde çocuklarımız özenle takip edilmekte, herhangi bir durum söz konusu olduğunda hemen aile ile irtibata geçilmekte ve işbirliği içerisinde sorun en kısa sürede çözüme ulaştırılmaktadır.

BESLENME

Gelişim dönemlerinde olan çocuklarımızın dengeli ve düzenli beslenmelerinin ne kadar önemli olduğunu dikkate alarak onlar için özel yemek menüleri hazırlamaktayız. Yemek menülerimiz özenle seçilerek oluşturulur. Menülerimiz dengeli beslenme kuralları gözetilerek hazırlanmaktadır. Kaliteli, sağlıklı, güvenilir yerlerden temin edilmiş gıda maddeleri kullanılır yemeklerde. Sebze ve meyvelerin taze ve mevsimsel olmalarına dikkat edilir. Yemeklerimiz,  mutfağımızda hijyenik ortamda işinin ehli aşçımız tarafından hazırlanmaktadır.

Çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi, farklı besinlerle tanışması, yeme disiplini oluşturması bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda oyunlarımız, eğitimlerimiz devam etmektedir.

Uğur Böceği’nde;

Kahvaltı             : 09.00 – 10.00

Meyve Saati       :11.00

Öğle Yemeği     : 12.00 – 13.30

İkindi Kahvaltısı : 15.15 – 16.00

Bu zaman dilimleri dışında özel günlerde (doğum günü, yılbaşı, yerli malı haftası vs.) çocuklarımız bir araya gelerek farklı lezzetleri tatmaktadırlar. Eve geç giden çocuklarımız  için 17.30 dan sonra çorba servisimiz mevcuttur.

GÜVENLİK

Okulumuz MEB’e bağlıözel bir anaokulu olup, Bakanlığın güvenlikle ilgili tüm yönetmelik ve standartlarına sahiptir.Okulumuz deprem ve yangın gibi doğal afetler yönetmeliğine uygun olarak düzenlenmiş (uyarıcı panolar, yangın söndürme cihazları v.b.)  ve gerekli teknolojik gelişmeler  yakından takip edilerek güncellemektedir. Okulumuzda yangın merdiveni bulunmaktadır. Yıl içinde Sivil Savunma ile ilgili çalışma ve tatbikatlar yapılmaktadır. Okulumuzdaki kolanlar ve merdivenler özel korucu maddelerle kaplanmıştır.Okulumuzun sınıflar dışındaki alanları güvenlik amacıyla kameralarla izlenmektedir.