JİMNASTİK

Uğur böceği anaokulunda; Jimnastik, çocukların esneklik ve estetik kazanması, atak ve çevik olması gibi birçok gelişim yönlerinin kazanılması açısından uygulanır. Müzik eşliğinde yerinde sayma, yerinde zıplama, kol çevirme, bisiklet çevirme, takla atma, köprü kurma, parmak uçlarını oynatma gibi geliştirici birçok hareket yaptırılıyor.

MODERN DANS

Uğurböceği Anaokulun da Modern dans çalışmalarında çeşitli kavramları vücut diliyle ifade edebilir, el, kol ve bacak koordinasyonları geliştirme ve vücutlarını daha esnek hale getirmek için, gelecekte daha sağlıklı olmaları için çeşitli dans çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar her yaş grubu için ayrıca planlanmakta ve yıl içerisinde bu plan doğrultusunda uygulanmaktadır.

BALE

Uğurböceği Anaokulu 'nda Bale çalışmalarında çeşitli kavramları vücut diliyle ifade edebilip , el , kol ve bacak koordinasyonları geliştirme ve vücutlarını daha esnek hale getirmek için, gelecekte daha sağlıklı olmaları için çeşitli dans çalışmaları yapılmaktadır.

İNGİLİZCE

Uğurböceği Anaokulu 'nda ,İngilizce eğitimin temel amacı; zevkli ve eğlenceli bir ortam yaratarak çocuklarımıza İngilizce eğitiminin temelini öğrenmek için gerekli ilk adımların atılmasıdır. İletişim için gerekli ve yaş düzeylerine uygun olarak öğretilen ilk kelimeler, gelecek yıllardaki dil eğitimlerine önemli zemin hazırlamaktadır.

MÜZİK

Uğur Böceği Anaokulları 'nda müzik etkinliği şarkı öğrenimi, grup halinde şarkıları seslendirme, kendine güven yeteneklerini fark etme ve grup halinde ortak ve paylaşımcı bir iş ortaya çıkarma becerileri kazandırmaktır. Amaç hem iletişim hem paylaşma , hem de sosyal yeteneklerini geliştirebilmektir. Müzik etkinliği sırasında çocuklarımız kendilerini ifade imkanı bulurken diğer yandan eğlenerek öğrenme şansına sahip olurlar.Müzik etkinliği çocuklarımızın en hevesli oldukları branş derslerimizdendir.

DRAMA

Uğurböceği Anaokulu 'nda çocuklarımız ile drama çalışmaları yapılmasının en önemli amaçlarından biri kendi algısının gelişimi için gerekli olan, diğer insanlarla ilişki kurma ve kendisi ile başkalarını karşılaştırma yoluyla kendini yapabildikleri ve yapamadıkları ile tanımlamadır. Bunun yanı sıra drama etkinliği sırasında pek çok kavram somutluk kazanır.

İLK YARDIM

Branş dersimizde çocuklarımız ilk yardım derslerinde yardım severliği, paylaşmayı ,zor durumlarda soğuk kanlılığı öğrenmenin yanı sıra uygulanan dramalar ile beklenmedik kazalara, hastalıklara ve yaralanmalara karşı alınabilecek önlemleri öğrenmektedirler

MUTFAK ETKİNLİĞİ

SOSYAL ETKİNLİKLER

Eğitim sürecimiz içinde işlenilen derslerin konularına uygun çeşitli geziler düzenlenmektedir. Böylelikle amaçlanan çocukların yaşayarak öğrenebilecekleri bir ortam sağlamaktır. Düzenli olarak gerçekleştirilen tiyatro gezileri ile sosyal, kültürel ve dil gelişimleri desteklenmektedir.

EBRU SANATI

Ebru yoğunlaştırılmış sıvı üzerinde renklerin sınırsız değişimlerle birbiriyle kucaklaşması kaynaşması ve adeta dans etmesidir.Bir kağıt boyama sanatı olan ebru çocuklarımızın çok keyif aldığı ve içlerinden geldiği gibi resmi şekillendirdikleri bir sanattır.

SERAMİK

Seramik çamuru çocuğun yaratıcılığı ve el becerileri gelişmektedir.Doğaya dokunmalarını ve hissetmelerini sağlamaktır.

SATRANÇ

Satranç oyunun amacı, taşları yerleştirme, taşların güçlerini tanıma, taşların hareketleri Şah’ın özellikleri ,şah çekmek,mat kavramına giriş.Bu konuda düşünmelerini,hemen hareket etmemelerini sabırlı olmalarını ve strateji geliştirmeleri hedef alınmıştır.